REFERENTIES

UITGEVOERDE PROJECTEN

 

Grondgazon voor de zebra's en olifanten Pairi Daiza Brugelette

 

Sylvain, verkoper bij Dockx en Co, stelde ons TerraViva Grondgazon voor als afdeklaag boven zeer zware arme grond waarop binnenkort de zebra's en olifanten zullen grazen. Het mengsel bevat naast teelaarde ook geexpandeerde kleikorrels en perliet, en het is reeds voorgemengd met graszaad. Er is gekozen voor Horsemaster omdat dit het dichts bij de natuurlijke behoeften van de dieren lag.  Het mengsel is met behulp van de Express Blower in een laagdikte van 5 à 7 cm over een oppervlkate van 4500 m² aangebracht. Ik zou zeggen: allen daar heen binnenkort! 

 

Binnentuinen Villepinte voor Terreole: 

 

Ook voor onze een avontuur: een lichtgewicht daktuinsubstraat blazen in een binnentuin te Villepinte (FR) met een nieuw record voor onze Express Blower: 125 m³ op 7,5 uur en dit tot 100 meter ver! 

 

Prairietuin AZ Groeninge te Kortrijk:

 

De binnentuinen van het AZ Groeninge worden aangelegd op een TerraViva substraat, speciaal voor de prairietuin. het is een zeer schraal mengsel zodat de kleurenpracht van de grassen ten volle tot ontplooiing kan komen!

 

Jan Joris Tuinarchitectuur op Scheldekaaien Temse 

 

We hebben voor de firma Jan Joris Tuinarchitectuur uit Brasschaat, met ook een afdeling in Sint Martens Latem, een grote hoeveelheid lichtgewicht daktuinsubstraat geblazen op een parkeerdak te Temse. Er werd ook een brandweg op aangelegd met onze opbouw, wat momenteel tot een prachtig resultaat heeft geleid! 

 

Parking Caritas te Merelbeke

 

Nadat Johan Backaert van de firma Jona Trade BVBA uit Oudenaarde  een aanvraag kreeg voor 100 "groene parkeerplaatsen" hebben we met hem en de opdrachtgever de mogelijkheden besproken, en ja hoor enkele maanden later mag het resultaat er zeker zijn: een perfecte parking met revivA funderingssubstraat, TerraViva grindlegbed en TerraViva grastegelmengsel. Proficiat Johan met deze mooie referentie! 

 

Privétuin Raeren (Eupen)

 

Exterior, Buyse  Tuinarchitectuur en de firma Mattheeuws werken aan een mooi privéproject te Eupen.  De bomen worden allen geplant in een aangepast substraat,waarbij rekening is gehouden met het waterbergend vermogen en de pH. De bestaande grond is zo slecht dat een volledige uitwisseling van de grond aangewezen was. 

 

BeBronna Kallo

 

ATF wegenbouw brengt volop boomplantsubstraat aan voor de bomen in de parking aan het prachtige BE Bronna gebouw te Kallo. 

 

BeMine Beringen

 

Op advies van Dockx wordt er een zeer grote parking met grastegels aangelegd op een speciaal ontwikkeld grof zandig legbedsubstraat. De tegels worden ingevuld met TerraViva grastegelmengsel: nog altijd is het origineel het beste! Van Geel wegenbouw bewijst daarmee nog maar eens te kiezen voor een "groen" resultaat op lange termijn. 

 

Gasmeterlaan Gent 

 

Reviva boomplantsubstraat op de N9, Gasmeterlaan, een realisatie van de firma Aswebo. 

 

Stationsomgeving Liedekerke

 

Stralende bomen rond het station van Liedekerke: TerraViva Lavasubstraat, geplaatst door Heijmans Infra

 

Stationsomgeving Ieper 

 

TerraViva boomplantsubstraat zorgt straks voor een mooie groene omgeving rond het station van Ieper. De aannemer Persyn is volop bezig de plantputten onder de verharding aan te leggen!!

 

Blancefloerlaan Antwerpen

 

De aannemers Denys en RTS (Zedelgem) hebben voor het TerraViva Grindgazon gekozen voor de aanleg van de groene stroken tussen de tramsporen van de nieuwe Blancefloerlaan te Antwerpen. RTS voert de werken vakkundig uit, een mooie opsteker nadat we ook reeds de Herentalse baan en de De Bruynelaan van ons mooi product mochten voorzien!!

 

Ijzertoren Diksmuide 

 

Tuinen Descamps uit Marke maakt gebruikt van Terraviva legbedsubstraat en Terraviva Grastegelmengsel bij de aanleg van de nieuwe parking aan de Ijzertoren te Dikmuide. In de komende jaren van herdenking aan de eerste wereldoorlog zullen vele bezoekers gebruik maken van deze parking. 

 

Nieuw terrein in gebruik

 

Sinds 1 oktober zijn we volop actief op onze nieuwe locatie. Het verhard terrein van 2 hectare zorgt er voor dat we grotere volumes aankunnen en meer producten aeroob kunnen composteren.  De hal die in een eindfase 6.000 m³ substraten zal bevatten zorgt er voor dat we ten alle tijden een droog substraat kunnen aanleveren. De transportkosten door deze hal dalen wat zowel ons, U als het milieu te goede komt.

 

Stationsstraat te Sint-Niklaas

 

Heijmans Infra bouwt met TerraViva Boomplantsubstraat een stabiele wortelstraat onder de terrassen van de Stationsstraat.  Uniek aan dit project is ook het feit dat voor elke soort boom een op maat gemaakte bomengrond wordt verwerkt!

 

Stationsomgeving Roeselare

 

Wegenbouwer Olivier Construct verwerkt op zijn project te Roeselare revivA boomplantsubstraat.  Begin 2013 komt daar ook nog een daktuintoepassing bij. Er komen namelijk ook bomen op de ondergronds parking.

 

Parking Campbell's s te Puurs

 

De Ceuster Meststoffen en boomverzorger Robin Uzeel werken met TerraViva boomplantsubstraat, vermengd met extra organische DCM Meststoffen aan een nieuwe groeiplaats voor de bomen op de parking van Campbell's te Puurs. Op deze manier krijgen de huidige bomen een mooie toekomst onder een stabiele parking.

 

Herentalsebaan te Antwerpen

 

De Lijn heeft ervoor gekozen het TerraViva grindgazon te gebruiken tussen de tramsporen. Om dienstverkeer toe te laten is het nodig dat de ondergrond voldoende draagkrachtig is maar ook een duurzame grasgroei toelaat. De firma Chabot-Taveirne uit Torhout heeft het substraat met de nodige vakkennis geplaatst. U kan momenteel reeds het eindresultaat bewonderen!

 

De Keyserlei Antwerpen

 

De stad Antwerpen heeft voor de aanleg van De Keyserlei gekozen voor het nieuwe revivA boomplantsubstraat 0/40 van Acterra.  De firma Van Geel Wegenbouw is volop bezig met de aanleg van de groenstrook tussen de rijwegen. Op het boomplantsubstraat komt een fietspad te liggen. Onze verdeler Dockx en Co uit Mechelen heeft reeds vele jaren een goed contact met deze grote wegenbouwfirma.

 

Arteveldetoren te Gent

 

Samen met de firma Peltracom nv uit Gent heeft Acterra een drainagesubstraat ontwikkeld. Dit substraat zal gedurende de maand februari worden aangevoerd aan de voet van de hoogste toren van Gent.  De volledige daktuin wordt aangelegd door de firma Krinkels uit Londerzeel.

 

Zoo van Antwerpen

 

Nadat de kunstmatige rotsen van het nieuwe leeuwenperk werden gemaakt was de aannemer Roegiers samen met onderaannemer Christophe Serneels op zoek naar grond die net dezelfde kleur had dan deze van de rotsen.  Acterra nv heeft aan deze vraag kunnen voldoen en de volledige benodigde hoeveelheid in bigbags aangeleverd!